WİTCHER 3 MXAO PROBLEM

  • Posts: 2
1 month 2 weeks ago - 1 month 2 weeks ago #1 by GrandMa
Hi guys i have some questions.I have just donwloaded the reshade fow witcher 3 for immersive gameplay(using mxao and fxaa).Everthing looks perfect but these:
1-In cutscenes backgorund looks blury(it's not because motion blur,it just looks odd)
2-when bloom is active and put my character between sun and camera,my character looks like uncolored character model like this( i.materialise.com/blog/en/how-to-get-sta...jonathan-williamson/ )

I dont't know what cause it but that's what i think about it:
1-does it need rtx card?
2-is it unsolvable thing?
3-because i'm using average graphic card(gt 1030)
4-And pls help me i want to play the game with it

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 1
1 month 2 weeks ago #2 by WINDWAIK3R
Image you provided doesn't exist or you're spamming promotion. or bad link for me
1: You never need an RTX card for reshade related items or any post processing injectors
2: FXAA likely causing blur, try SMAA but frankly for witcher 3 go to video setting and just up it from there. gt 1030 though, witcher 3? What fps are you even getting?
The charachter model though I can't help with, I don't understand how it would go uncolored from just bloom. Try downloading reshade and using ppfx bloom.
Are you using other mods?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2
1 month 2 weeks ago #3 by GrandMa
Thanks for returning and here is the real image www.nexusmods.com/witcher3/images/18912?BH=1
I'm getting 40-45 on high and 30 fps on ultra settings(hair works on but geralt)
Yea i'm using a lot of mods but nothing like reshade it's all about gameplay tweaks and texture mods.
I tried the ppfx but didn't like it.Thanks for the advise.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 150
1 month 2 weeks ago #4 by klotim

GrandMa wrote: Thanks for returning and here is the real image www.nexusmods.com/witcher3/images/18912?BH=1
I'm getting 40-45 on high and 30 fps on ultra settings(hair works on but geralt)
Yea i'm using a lot of mods but nothing like reshade it's all about gameplay tweaks and texture mods.
I tried the ppfx but didn't like it.Thanks for the advise.


Thats because Reshade cant, in the pipeline identify if it should apply AO after or before bloom. This is why you see this.If it's game bloom, its nothing you can do about it. If its reshade bloom, apply the bloom after MXAO by moving the bloom after AO in the shader list.
The following user(s) said Thank You: GrandMa

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 219
1 month 2 weeks ago - 1 month 2 weeks ago #5 by Uncle Crassius

klotim wrote: If it's game bloom, its nothing you can do about it.


Except of course disable it and use reshade bloom instead. While you're at it, also disable godrays, it leads to similar issues.

Please Log in or Create an account to join the conversation.