[SOLVED] Games with dx10/11 won't load in full screen mode

More
5 years 5 months ago #1 by kgonepostl
I'm the guy who talked to you on steam last night. I said I'd do some research with games and the dx10/11 in fullscreen bug is still happening. If I'm in borderless or windowed mode it loads fine. I had to forcequit the games because they just lock up on boot. Here's the log and tracelog from the game "dying light."

Log:
pastebin.com/JFeeMzGw
Tracelog:
pastebin.com/hhMKu4WW

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #2 by crosire
Those logs are created when ran in window mode, right (because that's how it looks like, guessing from the "Windowed" parameter in the swapchain description)? Could you post a tracelog with the lockup in fullscreen mode for comparison?
Also, which Windows version are you on again? =)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #3 by kgonepostl
Replied by kgonepostl on topic Games with dx10/11 won't load in full screen mode
Nope, that was fullscreen mode. It only freezes on fullscreen, does not freeze in windowed mode. I can try again though I guess. I'm using windows 8.1

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #4 by kgonepostl
Replied by kgonepostl on topic Games with dx10/11 won't load in full screen mode
Alright I ran the game again and double checked if the game is indeed in fullscreen, it is. Here are the new logs, this time I definitely did it right.

Log:
pastebin.com/ciYy7Sfs

Tracelog:
pastebin.com/07MmkGAz

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #5 by kgonepostl
Replied by kgonepostl on topic Games with dx10/11 won't load in full screen mode
Any idea what's going on Crosire?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #6 by crosire
Do they lockup when no shaders are loaded too (just remove all fx files)?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #7 by kgonepostl
Replied by kgonepostl on topic Games with dx10/11 won't load in full screen mode
Still locks up even after deleting both fx files. Here's a log WITHOUT the fx files.

log:
pastebin.com/E5z61sXh
tracelog:
pastebin.com/NfAmaguS

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #8 by crosire
Try to rename it to d3d11.dll

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago - 5 years 4 months ago #9 by kgonepostl
Replied by kgonepostl on topic Games with dx10/11 won't load in full screen mode
Holy crap it worked! Does renaming to d3d11.dll change the hooking method or something? Is there anything I can do to help integrate this fix into the next sweetfx? What do I do if it's a dx10 game? Same thing? Thanks crosire. Your the man now dog!
Last edit: 5 years 4 months ago by kgonepostl.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #10 by crosire
Just changes the order in which ReShade is loaded and that can have an effect, depending on if the game loads dxgi.dll first or d3d11.dll first.
And what does this have to do with SweetFX?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #11 by kgonepostl
Replied by kgonepostl on topic Games with dx10/11 won't load in full screen mode
Sorry, I refer to reshade as sweetfx sometimes. I meant reshade.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago - 5 years 4 months ago #12 by kgonepostl
Replied by kgonepostl on topic Games with dx10/11 won't load in full screen mode
Can you fix this bug in a future version? Or is this a situation that just requires trial and error? I'm here to help any way I can. :-)
Last edit: 5 years 4 months ago by kgonepostl.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #13 by crosire
I don't think there is much I can fix here. Especially since I'm unable to reproduce such behaviour on two different machines, so apparently it's something specific =).

Please Log in or Create an account to join the conversation.