Effect variables unavailable?

  • Posts: 8
3 years 10 months ago #1 by 2mg


I can't expand the dropdown menu for variables? Configuration mode of course.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3749
3 years 10 months ago #2 by crosire
Can you interact with other widgets via the mouse (e.g. switch tabs, enable/disable effects, ...)? I assume you can, because the tutorial was continued and some effects are enabled, but that could have been done through the config file ...
Does it work if you clear the search box? What if you finish the tutorial?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 8
3 years 10 months ago - 3 years 10 months ago #3 by 2mg
Everything works, except expanding that variable list, for any (used and unused) shaders. This is also my first using of shaders for that game, so no leftovers or something either.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3749
3 years 10 months ago #4 by crosire
Which game?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 8
3 years 10 months ago - 3 years 10 months ago #5 by 2mg
WoT, HD client (dx11 as reported in msi afterburner)

PS: Does Reshade 3.0 pack SweetFX 2.0? If not, can you PM me how to include them into Reshade?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 8
3 years 10 months ago #6 by 2mg
Any news?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3749
3 years 10 months ago #7 by crosire
Installed World of Tanks and tried this, but had zero issues using the mouse and expanding variables whatsoever (both fullscreen and window mode).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 59
3 years 10 months ago - 3 years 10 months ago #8 by mindu

2mg wrote: Everything works, except expanding that variable list, for any (used and unused) shaders. This is also my first using of shaders for that game, so no leftovers or something either.

I think you need to finish tutorial first.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 8
3 years 10 months ago #9 by 2mg

mindu wrote:

2mg wrote: Everything works, except expanding that variable list, for any (used and unused) shaders. This is also my first using of shaders for that game, so no leftovers or something either.

I think you need to finish tutorial first.


I did, tried restarting it and all...

crosire wrote: Installed World of Tanks and tried this, but had zero issues using the mouse and expanding variables whatsoever (both fullscreen and window mode).


I ran HD client with Improved Graphics, you? I don't really think HD is important, however Improved Graphics use different shader or something technical. I also have 151% DPI in Win7 if it matters.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3749
3 years 10 months ago #10 by crosire
Did all three things. Still works as expected.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 8
3 years 10 months ago - 3 years 10 months ago #11 by 2mg

crosire wrote: Did all three things. Still works as expected.


I found out that RTSS was interfering - both worked at same time, but drop down menus for ReShade didn't work.

Turning RTSS off made them work.

Then I realized, that I like my OSD in the middle, and it's set in RTSS configurator, 850px from the left side, and that setting somehow messes up drop down in ReShade! Otherwise, it works in parallel with RTSS, no problems.

Would you mind taking a look as to why would such a simple option interfere with ReShade?

My RTSS settings:


PS: please check my Armored Warfare not starting thread

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 64
3 years 10 months ago - 3 years 10 months ago #12 by WalterDasTrevas
This happens randomly to me.

Sometimes the fine tuning menus just do not open, and there is no apparent trigger to this bug happen.
I do not use any overclocking program, and the only activated softwares are HWiNFO and STEAM.
Almost always the fine-tuning menu works perfectly, but sometimes not, >in the same game<.
Today I noticed that the Reshade was VERY "heavy", I tried to enter the preset name, but there is a huge delay clicking or typing, exactly when I'm creating the first preset during the tutorial.
Perhaps the menu does not open because of the random delay in the keyboard and mouse clicking.
This happens only in Reshade 3.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3749
3 years 10 months ago - 3 years 10 months ago #13 by crosire

WalterDasTrevas wrote: This happens randomly to me.

Did some testing and figured out the reason for the random appearance. Nothing that can be fixed in ReShade, but it is very easy to fix yourself by pressing and releasing the modifier keys once. See reshade.me/forum/general-discussion-2/19...sion?start=300#16910 for an explanation as to why.
The following user(s) said Thank You: WalterDasTrevas

Please Log in or Create an account to join the conversation.