[SOLVED] Wizardry 8 Working 10.0 , Crashing 11.1

  • Posts: 73
5 years 6 months ago - 5 years 6 months ago #1 by paxton676
Wizardry 8 worked with version 10.0, has warnings with 11.0, and crashes using 11.1. The game EXE crashes upon startup right after the reshade disclaimer.

here is the reshade log with 11.1
Warning: Spoiler! [ Click to expand ]


Reshade 11.0 works but has warnings

reshade log with 11.0
Warning: Spoiler! [ Click to expand ]


Here is the 10.0 that works great

reshade 10.0 log
Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3741
5 years 6 months ago #2 by crosire
Alright, I'll go and get the game demo and do some debugging =). Thanks for reporting!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 73
5 years 6 months ago #3 by paxton676

crosire wrote: Alright, I'll go and get the game demo and do some debugging =). Thanks for reporting!



That is really cool of you but don't be in too big a rush since 10.0 works. I am keeping every version of Reshade that you make. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3741
5 years 6 months ago #4 by crosire
So I tried it myself now, but couldn't get it to behave different with ReShade ... Game boots and effects are applied.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 73
5 years 6 months ago - 5 years 6 months ago #5 by paxton676
Thank you for checking it out. I am not running the game vanilla. I have a few mods installed so maybe one of them is conflicting with the newer Reshade. I don't think it is worth your time to install the mods and debug. Thanks again.
The following user(s) said Thank You: crosire

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3741
5 years 6 months ago #6 by crosire
Nah, that makes it more interesting =) What mods do you have installed?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 73
5 years 6 months ago #7 by paxton676

crosire wrote: Nah, that makes it more interesting =) What mods do you have installed?


Here you go

pastebin.com/8MyNkws8

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3741
5 years 6 months ago #8 by crosire
I'm still able to boot into the main menu with these three installed ...
Are any overlays (apart from Steam and Origin, they work) or similar tools running?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 73
5 years 6 months ago - 5 years 6 months ago #9 by paxton676

crosire wrote: I'm still able to boot into the main menu with these three installed ...
Are any overlays (apart from Steam and Origin, they work) or similar tools running?


I have steam overlay globally disabled. I don't use it at all.

It is the steam Wizardry I have installed but the Wizardry enhanced mod 0.9 RC doesn't use the executable from the steam version anyway. It uses the Wiz8_v1261.exe. You launch the game with the Wiz8+.exe. Did you run the game with the Wiz8+.exe?

My 3DVideo.CFG file looks like this:

OpenGL
1600
900
32
Miles Fast 2D Positional Audio

UPDATE: I did a fresh install of wizardry 8 with newest reshade and it worked fine. Next, I did the opengl patch and still fine. Next, the widescreen extender and still fine. Lastly, I installed the wizardry 8 Enhanced 0.9 RC and launched the game with the Wiz8+.exe and the Wiz8_v1261.exe crashed. Maybe you didn't launch the mod with Wiz8+.exe?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3741
5 years 6 months ago #10 by crosire
Could we too get in contact over Steam? Easier to work that way =)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 73
5 years 6 months ago - 5 years 6 months ago #11 by paxton676
Sure. How do we do that? I only have 1 friend on steam and he is someone I know, in person. I am paxton666 on steam.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3741
5 years 6 months ago #12 by crosire
For whatever reason I can't seem to find anyone on Steam these days... Strange. Could you add me instead? So to have a chat and exchange some debugging versions for testing.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 73
5 years 6 months ago #13 by paxton676
I found you on there and sent the invite :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3741
5 years 6 months ago #14 by crosire
After some testing we figured out it's the same problem found here: reshade.me/forum/support-troubleshooting...32-directx-11-render .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 73
5 years 3 months ago #15 by paxton676
The latest Reshade 0.16 fixed my issue here. :) I no longer need an uncompressed Reshade.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3741
5 years 3 months ago - 5 years 3 months ago #16 by crosire
Jup =)
It was that little bugger here by the way:

crosire wrote:

  • Fixed OpenGL crash due to use of TLS

The following user(s) said Thank You: paxton676

Please Log in or Create an account to join the conversation.